Historie


1963.


'Een memorabel jaar'

Het plaatsje Elten (11,3km bij ons vandaan), dat na de tweede wereldoorlog door Nederland geannexeerd was, wordt teruggegeven aan Duitsland. Nederland en Belgiƫ beleven de koudste winter van de 20e eeuw. Deze winter begint, met onderbrekingen, al in november 1962, en duurt tot in maart. Net als in 1929 rijden er auto's over het IJsselmeer. De inschrijving van de eerste twee zwarte studenten aan de University of Alabama is een feit. Martin Luther King spreek zijn I Have a Dream toespraak uit, tijdens een nationale betoging voor rassengelijkheid in Washington, bijgewoond door ongeveer 200.000 kleurlingen en blanken. John F. Kennedy, president van de Verenigde Staten wordt vermoord. In de halve finale van de Europa Cup verslaat Benfica Feijenoord met 3-1 (Rotterdam 10 april: 0-0.) Tot dan toe bereikte nooit een Nederlandse club de halve finale. Duizenden supporters reizen per schip naar Lissabon om de wedstrijd te zien. Hermanus 'manus' Wolters gaat naar de kamer van koophandel en schrijft Wolters auto's officieel in als autobedrijf en wordt RDW erkend.

Sinds 1963 is Wolters Auto's een bekend begrip.


Wolters Auto's staat al jaren bekend als een begrip in de autobranche. Vanaf 1963 onderscheiden wij ons van anderen door ons te specialiseren in de merken Opel, Suzuki en BMW. Jarenlang gingen er minimaal 800 auto's per jaar van hand naar hand.

Het bedrijf heeft een naam hoog te houden! Vanuit omgeving Didam, provincie Gelderland en later vanuit heel Nederland komen klanten om te kunnen profiteren van de hartelijke behandeling. Men weet snel waar ze aan toe zijn en dat is de kracht van Jos en Dennis Wolters.

Dus ben jij op zoek naar een betrouwbare auto en wil jij die graag geleverd zien door vriendelijke en gastvrije mensen? Bij Wolters Auto's moet jij dan zijn! Onze zorg is u waard voor uw geld te geven omdat u er immers ook hard voor moet werken. Kom eens langs voor een Nespresso (what else?) en ga weg met je nieuwe witte raaf! Wij zien u graag aan de Kerkstraat 67 in Drempt.

De Familie Wolters.